Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С воден салют посрещат първите чужди туристи на бургаското летище

Снимка: burgas-airport.bg

Първите чуждестранни туристи пристигат по южното Черноморие. С два чартърни полета от Тел Авив 210 израелски граждани ще бъдат официално посрещнати от ръководството на бургаското летище. Те ще бъдат настанени в курортен комплекс Слънчев бряг.

С воден салют ще бъдат посрещнати израелските туристи на бургаското летище. Те ще бъдат настанени в 5 различни хотела в Слънчев бряг.

Много от почивните бази все още не са отворили и изборът е ограничен, каза почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов. По думите му записванията и резервациите за туристическия сезон вървят трудно.

„За мене юли и август са всъщност месеците,  в които донякъде съм притеснен, за пазара в Израел говоря. Юли и август са месеци, в които идват обикновено семейства, когато няма училище, а тази година последствията от короната са такива, че децата все още не са ваксинирани“.

Тъй като децата не са ваксинирани при завръщането си в Израел цялото семейство трябва да остане под карантина, заяви Орлин Мандов. Той уточни  ,че всички израелски туристи преди завръщането си в родината са задължени да направят PCR тест.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна