Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Кирова с хумористичен роман

В съвременната българска литература хуморът и сатирата не се срещат често. Всъщност никак не е лесно да пишеш хумор и сатира, едно ценно умение, което вероятно е присъщо за мисленето на самия автор. По всичко личи, че журналистката и писателка Мариана Кирова, носител на две литературни награди, е от тази порода автори.

Новият ѝ роман „Приключенията на една блондинка“ е изпълнен с хумор и незлоблива ирония към главната ѝ героиня. Прочитът ѝ на събитията прелива от настроение, усмивка и добронамерена ирония, за да ни поведе по пътя на радостта, която неизменно и великодушно ни носи всеки нов ден. Той се чете бързо и леко и е 100 процента разтоварващ.

Мариана Кирова ни предлага в „Приключенията на една блондинка“ весели и оригинални истории, изпълнени с интелигентен хумор и дози смях. Мариана е известна преди всичко с поезията си, но посяга не за първи път към прозата. С лек и разговорен стил тя повежда читателите през Париж и остров Тасос до Акропола в Атина, Пирея и чак до Мадагаскар, за да ни каже, че с усмивка и оптимизъм винаги има изход.

Чуйте повече за хумора в съвременната българска литература от издателя Делян Илиев в звуковия файл.


Горещи теми

Войната в Украйна