Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серина Уилямс получи "уайлд кард" за Парма

Серина Уилямс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Серина Уилямс получи „уайлд кард“ за турнира от Женската тенис асоциация в Парма след ранното си отпадане в Рим, предаде Франс прес.

Американката си тръгна от надпреварата във втори кръг – нейн първи мач от близо три месеца след загубата от Наоми Осака в полуфиналите в Мелбърн. 39-годишната тенисистка ще продължи да загрява на клей на Емилия Романя Оупън, който стартира в неделя преди Ролан Гарос в Париж на 30 май. Уилямс се нуждае от още една титла от Големия шлем, за да изравни рекорда на австралийската легенда Маргарет Корт от 24 трофея.

„Трудно е да имаш първи мач на клей. Но, обикновено нямам такава пауза в сезона на червено, включвам се в Чарлстън или Мадрид, или някъде другаде. Така че обикновено сезонът ми на клей не започва толкова късно. Но тренировките не са излишни, така че знам, че е само въпрос на време. Може би се нуждая от още няколко мача, така че ще разговарям с треньора ми и моя екип и ще видим какво ще направим“, сподели четирикратната шампионка в Рим, която отстъпи на 24-годишната аржентинка Надя Подороска с 6:7 (6), 5:7 във втория кръг на турнира.  Това беше мач №1000 за Серина Уилямс.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна