Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РУО зове абитуриентите в Кюстендилско да спазват Covid мерките

Снимка: Ани Петрова

Близо 1 000 са зрелостниците в Кюстендилско, които ще се явяват на матурите, а повечето от тях ще са на бал по повод завършването на средното си образование.

Отговорността по организацията и по спазването на противоепидемичните мерки по време на абитуриентските балове са на директорите на училищата и на самите зрелостници, каза началникът на РУО Мая Стойчева.

315 са абитуриентите тази година в община Дупница, като най-много са от ПГ "Христо Ботев" - 119. от Дупница няма да се събират на пл. „Свобода“ тази година, решиха директорите на учебните заведения на среща в Община днес.

Събиранията ще стават в дворовете на съответните средни училища. ПГ "Акад. С. П. Корольов" ще изпрати своите зрелостници на 23 май, а останалите на 24-и май.

От 10 май в Кюстендил полицията е предприела действия по осигуряване на шпалирите, с които завършващите зрелостници дефилират из града и безопасността на абитуриентските балове. Досега са предупредени четирима водачи-абитуриенти, които не са спазвали правилата за движение. При следващо нарушение ще им бъдат съставени и актове, информират от областната дирекция на полицията


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени