Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2000 теста за бременност получиха здравните медиатори на Брезник и Трън

Над 2000 теста за ранно установяване на бременност получиха днес здравните медиатори на Брезник и Трън. Чрез тях консумативите ще достигнат до социално слаби семейства в двете общини. Дарител е фирмата – организатор на стартиралата от Перник национална кампания "Плюшена прегръдка за детска усмивка".

Дарението се осъществява със съдействието на основателя на училището за родители Валентина Страхилова, която беше съорганизатор на успешната кампания. Перничани отвориха сърцата си и хиляди плюшени играчки поеха по пътя си към децата от областта, лишени от родителски грижи. 

На 1 юни – Международния ден на детето, отново със съдействието на Валентина Страхилова, фирмите – участници в "Училище за родители" и изложение " Baby Love”, ще дарят храни, адаптирани млека, памперси, бебешки аксесоари и консумативи на приемните семейства в област Перник, в които се отглеждат деца на възраст от 0 до 3 години. 

Дарение, включващо детски храни, перилни и почистващи препарати ще получи Центърът за настаняване от семеен тип в кв. „Драгановец” в Перник, а на отделението по неонатология на МБАЛ „Рахила Ангелова” ще бъдат предоставени безвъзмездно консумативи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна