Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата обвини общински служител от Садово за подкуп

Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема главен специалист „Архитектура и благоустройство“ в община Садово за поискан и приет подкуп от 500 лева за изменение на подробен устройствен план на имот. 

Служителката е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Тя е била арестувана от полицейски служители в кабинета си в община Садово в момента на приемане на подкупа.

В хода на разследването е установено, че обвиняемата е поискала парите от мъж, за да извърши по-бързо и срочно административната процедура по подадена от него молба за изменение на ПУП на имот в с. Чешнигирово, общ. Садово.

 Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив са извършени процесуално – следствени действия – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, предстои да бъдат назначени експертизи и др.

Разследването се извършва от разследващ полицай при отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Пловдив, и е в активна фаза. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!