Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трупата на кюстендилския театър се връща на работа

4
Снимка: Кирил Фалин

Трупата от 25 актьори, сценични работници и персонал на общинския театър в Кюстендил се връща на работа след eдна година регистрация на трудовата борса, каза за Националното радио директорът Чавдар Ненов. Съкращението стана през май м.г., при въведеното извънредно положение при Covid пандемията.

"Плановете са, живот и здраве, всичко да бъде наред с ремонта. От септември месец да започнем да работим и тогава всички хора, които са работили в театъра, да бъдат назначени наново. Строителите трябва юли месец да приключат със сградата и след това ще започнат парка, което на практика не ни пречи. Тези междинни три месеца ще ги използваме най-рационално, за да може първо да си почистим сградата, защото след майсторите ще има нужда от фино почистване, и да започнем репетиции, за да можем от септември месец наистина да зарадваме публиката".

При въведеното извънредно положение при Covid пандемията миналата година Общината в Кюстендил съкрати над 200 служители, а първи на борсата се регистрираха от трупата на градския театър. С обещанието да бъдат върнати отново на работа.

Същевременно обаче стартира реновирането на сградата на общинския театър, открита през 1979 г. С

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна