Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебният премиер обсъди с посланика на САЩ политическата ситуация

Стефан Янев и Херо Мустафа са обсъдили въпроси, свързани с текущата политическа ситуация и перспективите в това отношение.
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е разговарял с посланика на САЩ в България Херо Мустафа, пред която е представил приоритетите на служебното правителство. Общо е било становището, че борбата с корупцията е от основно значение, съобщават от правителствената пресслужба.

Двамата са обсъдили на срещата въпроси, свързани с текущата политическа ситуация, възможностите да бъде активизирано двустранното сътрудничество в области от взаимен интерес, както и перспективите за привличане на инвестиции.

Сред другите теми са били разнообразяването на енергийните източници и подготовката за предстоящата регионална среща по Инициативата „Три морета“. Тази инициатива предвижда проекти за свързаност между 12 държави от Централна и Източна Европа, разположени между Черно, Адриатическо и Балтийско море. 

Разговора на служебния премиер с посланик Херо Мустафа от правителствения пресцентър определят като „ярък знак за укрепването и развитието на българо-американските отношения“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!