Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Етър предотврати изпадането след 2:0 над Ботев (Враца)

Етър
Снимка: Архив

Футболистите на Етър надиграха във Велико Търново състава на Ботев (Враца) с 2:0 в мач от 30-ия кръг на първенството, в групата за резпределение на местата от 11-ото до 14-ото. Головете за домакините отбелязаха Преслав Боруков в 43-ата минута, а в добавеното време влезлият на смяна Ловре Кнежевич оформи крайния резултат. Срещата бе много важна за великотърновци, защото при загуба или равенство, те изпадаха от елита, а врачани се борят за 11-ото място със Славия.

Домакините от Етър започнаха по-активно двубоя, имаха лек териториален превес, но не успяха да стигнат до сериозни възможности за отбелязването на гол. В средата на първото полувреме Алдайр направи добра акция по крилото, центрира към централния нападател Боруков, но ударът му бе право в ръцете на вратаря Костов. Ботев също погледна към вратата на съперника, но ударът на Николов в 27-ата минута не затрудни Христо Иванов. Големият шанс за гостите бе в 34-ата минута - Атанасов и Бабунски направи двойно подаване, излезе очи в очи срещу вратаря, но не успя да го преодолее. Логично първото полувреме вървеше към нулево равенство, когато Зехиров сбърка фатално, като буквално подари топката на Боруков в наказателното поле и той отблизо не сбърка - 1:0.

През второто полувреме врачани заиграха по-активно, като опитваха да превземат централната част на терена и да осъществят натиск към вратата на домакините. В 49-ата минута Керчев вкара топката във вратата на Етър след центриране от фаул на Златински, но попадението бе отменено заради засада. Домакините видяха, че подобна игра може да им донесе доста неприятности и на свой ред се мобилизираха и изравниха играта. В 83-ата минута двата отбора останаха с по 10 души на терена след директни червен картони на Атанасов и Кордоба. В даденото от съдията продължение, Етър контраатува опасно, топката стигна до влезлия на смяна Кнежевич, който преодоля съперников защитник и с премерен удар отбеляза за крайното 2:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени