Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песни от вкъщи за излизане от изолация

Италианският майстор на бандонеона Даниеле ди Бонавентура ни радва вече с четвърти албум от началото на тази година след дуетите му с Джовани Гуиди и Паоло Фрезу. Ето го отново соло в домашна обстановка с проекта „Канцони да каза”. 

Даниеле го записва в един горещ майски следобед на 2020-та по време на изолацията и първоначално не мисли да го издава, след което го чува и го намира за интересен. Авторска музика, намигвания към големите аржентински танга и финална изненада: как може да звучи Пат Матини на бандонеон (парчето е включено в плейлиста на "Слънчев джаз+" на 21 май от 23 ч. само по радио София). 

Това е поредният шедьовър, част от поредицата ни за „новите коронни жанрове” но също така и от поредицата за майсторството на бандонеонистите и на акордеонистите, където представихме един от предните му проекти. Сложете си слушалки, за да усетите разликата между лявата и дясната ръка на клавишите на неговия инструмент. Това е и съветът на Даниеле. Без значение дали сме у дома или с приятели, тази музика ни изважда от изолацията по-спокойни и светли.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени