Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Джалев спечели титлата „Най-добър млад шофьор на България”

21-годишният Павел Джалев от София спечели титлата "Най-добър млад шофьор на България" за 2021 година. Финалът на състезанието се проведе пред катедралата „Успение Богородично“ във Варна, където 20-те финалисти преминаха през редица практически тестове и трябваше да докажат, че са подготвени за всички предизвикателства, които може да срещнат на пътя – шофиране в градски условия, реакция в екстремни ситуации, оказване на първа помощ на пострадал в ПТП, смяна на спукана гума.


Като част от етапите на състезанието Павел показа на журито завидни познания както за правилата за движение по пътищата, така и за техническото състояние на автомобила. За да получи голямата награда – 1 година безплатно ползване на чисто нов автомобил, младият шофьор премина и през 2 изпита на шофьорските си умения. Първият включваше заобикаляне на препятствия и паркиране, а вторият – управление на автомобил при симулирани тежки атмосферни условия.

Кампанията “Най-добър млад шофьор на България” се проведе за четвърти път през тази година. В първия кръг – онлайн тест се включиха над 3500 шофьори на възраст между 18 и 26 години. 20-те най-добри от тях, които нямат нарушения на пътя, бяха поканени да се включат във финалния етап.

Тази година акцентът поставен от организаторите на кампанията от Съюза на българските беше върху отговорността, която всеки носи зад волана, с посланието – “Твой ред е”.


Целта на кампанията е да популяризира темата за пътната безопасност сред младите шофьори, тъй като те са сред най-застрашените от войната по пътищата. 

Кампанията традиционно се организира от СБА в партньорство с “Пътна полиция”, ДА “Безопасност на движението по пътищата” и БЧК. Сред партньорите в четвъртото издание са още Община Варна, Индустриал комерс, OMV, ДЗИ, Радиал, Теленор, "Алкохолът е лош шофьор" - една инициатива на Каменица АД, както и с медийната подкрепа на БНР.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени