Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„В шепот си губя ума…“

Повече от 40 български артисти и музиканти се включват в последния клип на P.I.F.

Снимка: БГНЕС

Димо Стоянов от група P.I.F. е човек, който просто не може да бъде забравен. Независимо, че живя и твори някак скромно, без да се самоизтъква и винаги заедно със своите колеги, той остави толкова много след себе си – хора, които го обичат, песни, които са докоснали няколко поколения, глас разпознаваем и внушаващ дори от записаното приживе. Преди месеци Димо си отиде едва на 45-годишна възраст, загубвайки битката с Covid -19.

А през последните дни до почитателите на групата и на Димо достигна видеото към първия сингъл от новия албум на P.I.F. и последното с негово участие.

Песента се нарича OPUS 4, гласът е на Димо, а в клипа ще видим десетки известни български музиканти и актьори… Финалният кадър е с Димо, заснет в църквата на язовир Жребчево. Текстът е посветен на вярата в Бог и изразява много лични неща.

„Аз името ти все ще крещя и в шепот си губя ума…“ – пее Димо в типичния за него откровен, но и изпълнен със символи текст. Лично е и отношението на всеки един от участниците, които ще видите във видеото към песента, което „покрива“ гласа на незабравимия музикант. В очите и в поведението им се чете благодарност и почит към този творец, с когото животът ги е срещнал.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени