Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч подписа договори за пътни ремонти с "Трейс" за общо 14 млн. лева

Снимка: Община Ловеч

Община Ловеч е подписала два четиригодишни договора с фирмата "Трейс Груп Холд" АД - София, за предстоящи ремонти на общинска пътна инфраструктура на обща стойност 14 милиона лева без ДДС.

От пресцентъра на общината съобщават, че единия договор, на стойност 10 милиона лева без ДДС, е за извършване на строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения (мостове, водостоци, пешеходни и автомобилни подлези и надлези) и елементи на техническата инфраструктура.

Вторият договор , на стойност 4 милиона лева без ДДС, е за извършване на текущ ремонт на пътна и улична мрежа. Срокът за изпълнение и на двата договора е до 31 декември 2024 г.

 От пресцентъра на общината поясняват, че възлагането им ще се осъществява при осигурен финансов ресурс. Възложителят ще възлага на изпълнителя с възлагателно писмо, с което ще се уточняват конкретен обект, количествата и видовете работа и срок за изпълнение на обекта.

Срокът за изпълнение на всеки конкретен обект започва да тече от датата на получаване на възлагателното писмо, включва времето от датата на подписване на съответния протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво до датата на предаване на съответния строеж/етап/обект от Изпълнителя на Възложителя с констативен акт за установяване годността за приемане на строежа, уточняват от пресцентъра на общината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна