Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Ангелов спечели Рали България

Мирослав Ангелов
Снимка: Мегапорт Рейсинг

Трикратните шампиони на България в рали дисциплината и защитаващи званието си от миналия сезон - Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Skoda Fabia Rally2) успешно стартираха сезона в новото първенство днес, печелейки за втори път най-авторитетното ни състезание – Рали България. 

Двамата завършиха на върха на класирането с време от 1:25:17.4 часа, оставайки зад гърба си завърналите се бляскаво в шампионата състезатели на Шумен Ауто Спорт – Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Mitsubishi Lancer Evo IX) - на 1:10.0 минути и с 3:21.0 минути пред турския екипаж на Евофон Сойлу/Динчер (Skoda Fabia Rally2).


Освен откриващ кръг на националния шампионат на България, варненският старт бе и трети старт от евротрофея на Международната автомобилна федерация (ФИА) за Балканската зона. 

В 11 от всичките 16 скоростни отсечки победите, очаквано, бяха спечелени от Ангелов. Откакто Ангелов се състезава с Skoda от 2018-а, само шуменецът, варненският пилот Йордан Атанасов и Денис Станчовски са успявали да откраднат етап от шампиона. 

Крайно класиране

1. Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт Рейсинг, Skoda Fabia Rally2) 1.25:17.4 ч. 

2. Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Шумен Аутоспорт, Mitsubishi Lancer Evo IX) 1.26:27.4 ч. 

3. Сойлу/Динчер (Тур, Skoda Fabia Rally2) 1.28:38.4 ч. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна