Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият самостоятелен спектакъл на Силвия Станоева е „33“

Силвия Станоева
Снимка: личен архив

Първият самостоятелен спектакъл на Силвия Станоева е „33“. Тя е автор на текста и работи сама върху поставянето.

Главната героиня в моноспектакъла е Сузи Сю. По думите на Станоева тъгата на героинята произтича от невъзможността да се реализира напълно и да бъде тази, която иска.

„От това, че обществото ни налага различни забрани. Има различни авторитети, които ние искаме да следваме, от изоставянето, от нейната лична биография, от това, че светът на фантазиите е толкова красив, обаче болезнен понякога, от това, че светът на реалността е малко студен и празен много пъти и може би от голямата мечтателност на Сузи Сю и желанието ѝ да превръща всичко в нещо красиво“, каза за БНР Силвия Станоева.

Проектът започнал през 2020 година.

„Започнах да си водя записки на майтап в една тетрадка и после през октомври се върнах от Фестивала в Рим , там отидох самостоятелно, октомври, ноември завърших пиесата“, допълни в предаването „Графити по въздуха“ Станоева.

Силвия Станоева             Снимка: личен архив

По думите ѝ много е болезнено да бъдеш под светлините на прожекторите и някой да очаква да види най-малката ти слабост:

„А в същото време това е професия, която изисква да си много уязвим и в същото време да си изключително силен, защото дори и най-добронамереният приятел в тази професия, той действа от позицията на някаква власт, някакво знание, иска да ти даде някакъв акъл, да ти покаже колко много разбира от професията и артиста трябва да бъде много силен, за да оцелее“, подчерта актрисата.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна