Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Труд

Снимка: БНР

Темата на поредното издание на „Гласът на времето“ – зоната за дискусии по програма „Христо Ботев“ с водещ Емануил A. Видински – е "труд".

Гости в студиото са Иванка Могилска, копирайтър фрийлансър и писател; Георги Медаров, социолог, част от екипа на Колектив за обществени интервенции и Марио Пешев, предприемач, основател на компанията DevriX, която към момента е една от топ 20 световни WordPress агенции с повече от 50 души екип.

Разговорът е за предизвикателствата пред пазара на труда с оглед Covid кризата, експлоатацията в различни браншове, правата на фрийлансърите, опция ли е 4-дневна работна седмица, доколко роботизацията е заплаха, бърнаут.

Има ли тенденция в близко бъдеще работният процес да се промени дотолкова, че да се сбогуваме не само с офисите и пространствата на съвместна работа (разбира се, това се отнася основно до нефизическия труд), но и с работното време като твърди часове със започване в 9 и приключване в 17? 

Ще приключи ли и един друг момент от досегашната нагласа към работния процес, която повелява да има строго разделение между работа и личен живот и няма ли тези двете неминуемо да се слеят?

Отговорът на тези и още много въпроси чуйте в звуковия файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени