Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Християна Стоименова е сред 10-те най-изявени млади личности за 2021 година

Християна Стоименова
Снимка: Таня Милушева

Актрисата Християна Стоименова е сред 10-те най-изявени млади личности за 2021 година.

"Най-изявените млади личности" (The Outstanding Young Persons - TOYP) е програма, която служи за формално признание на млади хора, които изпъкват в избраните области и са пример за най-добри качества на младите хора в света.
Министърът на финансите Асен Василев и министърът на образованието Николай Денков са били част от журито, оценявало младите талантливи личности през 2016 и 2018, а служебният министър на икономиката Кирил Петков е в списъка с отличените най-изявени млади личности през 2019 година.

Християна Стоименова  Снимка: Таня Милушева, БНР
За програмата "Най-изявените млади личности" Християна Стоименова е номинирана от колеги.

"За да можеш да бъдеш оценен и да можеш да формираш послание и да служиш за пример, когато си публична личност, трябва да имаш екип зад себе си. Екипът се формира от съсловие, от съюз, от обединение от добри взаимоотношения на приемане и на предаване на една такава "пинк-понк" връзка тип скачени съдове, защото е много важно да се подкрепяме", каза за БНР Християна Стоименова.

Тя е включена в програмата "Най-изявените млади личности" заради проекта "Дигитална поезия":

"Кандидатствах по време на карантината 2020 година с авторска интерпретация на стихове в конкурс за унгарска и българска песен, организиран от Унгарския културен институт. Бяха отворили нова категория дигитална поезия и понеже в карантината, докато си вкъщи, трябва да правиш нещо смислено, а не да гледаш в една точка, в една стая между четири стени, в най-голямата изолация заедно с една приятелка монтажистка Теодора Василева, решихме да направим визуална интерпретация на стихове от български и унгарски автори, микс, лек, късометражен филм", допълни в предаването "Преди всички" Стоименова.   

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени