Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСО: Ген. Емил Тонев не е в отпуск

| обновено на 17.05.21 в 18:29
Президентът Румен Радев с Емил Тонев.
Снимка: БГНЕС

По повод твърдения в медии и в социални мрежи Националната служба за охрана заявява, че началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев не ползва платен годишен отпуск. Той е бил в принудителен триседмичен отпуск през март тази година поради заболяване с Covid-19. От НСО уверяват, че към днешна дата ръководството изпълнява задълженията си пълноценно и в пълен състав.

По-рано днес пред bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство.

От Министерския съвет оповестиха, че в неплатен отпуск до септември са ръководителите на държавните агенции "Разузнаване" Атанас Атанасов и "Национална сигурност" Димитър Георгиев. Председателят на Държавна агенция "Технически операции" Цветан Китов пък е в платен отпуск заради обучение до края на тази седмица.

Интервю с Бойко Рашков очаквайте утре сутринта в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" на БНР - малко след 08.00 ч.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!