Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният икономически форум отмени планираната за август годишна среща в Сингапур

Световен икономически форум
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният икономически форум (WEF) отмени годишната си среща за 2021 г., планирана да се проведе след три месеца в Сингапур, като заяви, че не е възможно да се проведе такова голямо глобално събитие поради пандемичната ситуация, съобщава Ройтерс.

"За съжаление трагичните обстоятелства в различните географски райони, несигурните перспективи за пътуване, различната скорост на разпространение на ваксинацията срещу коронавируса и несигурността около новите варианти на Covid-19 се комбинират, за да направят невъзможно осъществяването на глобална среща с лидери на бизнеса, правителствата и гражданското общество от цял свят в планирания мащаб", се посочва в изявлението на WEF.

WEF вече отложи специалната си среща в Сингапур за месец август, след като първоначално тя беше насрочена за средата на май. Това стана факт, след като към края на миналата година беше съобщено, че Световният икономически форум се мести от обичайния си дом в швейцарските Алпи поради пандемичната ситуация в Европа.

През последните дни обаче азиатският град-държава наложи някои от най-строгите ограничения, целящ справяне с ново увеличаване на местните инфекции с Covid-19.

Коментирайки решението на WEF да отмени събитието, Министерството на търговията на Сингапур заяви, че "напълно оценява предизвикателствата, причинени от продължаващата глобална пандемия, особено за провеждането на голяма среща с широк кръг от международни участници".

Следващата годишна среща на WEF ще се състои през първата половина на 2022 г. Мястото и датата ѝ ще бъдат определени въз основа на оценка на ситуацията по-късно това лято, се добавя в изявление на Световния икономически форум.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна