Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград започва фестивал на уличните изкуства

Снимка: Радио Благоевград

Артисти от България, Италия и Русия ще участват в първия фестивал на уличните изкуства в Благоевград Fair Fest, която се открива днес. В продължение на пет дена ще има зрелищни спектакли от различни жанрове: театър, музика, танцово и цирково изкуство.

Спектаклите, включени в афиша на международния фестивал, са обиколили цяла Европа, а тяхната авангардност променя типичната представа за пърформанса, споделя заместник- кметът по културата  на Благоевград Пролет Трифонова.

„Съответно моноспектакли на маг Фофичино, който е наш гост от Италия, и един спектакъл на Константин Константиновски от Русия. Различни предизвикателни като цяло представления. Очаква ни голямо шоу“, каза тя.

Впечатляващи са и пространствените мащаби на фестивала  на уличните изкуства,  тъй като локациите са разположени в целия град: 

„Това е с цел всички благоевградчани да се насладят пълноценно на спектаклите. Правим един културен маршрут“, обясни Пролет Трифонова.

Фестивалът “Fair fest“ e най- подходящият формат за общуване между артисти и публика в  условията на Ковид-пандемия, сподели още заместник-кметът на Благоевград и основен организатор Пролет Трифонова.

„Магията е, че няма черна завеса. Всичко се случва пред хората. И ще могат да се докоснат наистина до т.нар. театрална магия, тъй като фестивалът обединява в себе си елементи от различните видове изкуства – театър, цирк, танц…“, посочи тя.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна