Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

И тази година много ресторанти и търговски обекти в Слънчев бряг няма да отворят

Най-големият курортен комплекс по българското Черноморие - „Слънчев бряг“ се подготвя да открие сезона на 1-ви юни. И тази година много ресторанти, търговски обекти и хотели няма да отворят. С 80 по-малко са и таксиметровите коли, които ще работят в курорта. В момента се извършват ремонти на територията на целия „Слънчев бряг“, а на много обекти има поставени табели, че се отдават под наем.

В момента в „Слънчев бряг“ повечето заведения са затворени, а на централната алея работят само два ресторанта. Голяма част от павилионите също са с дръпнати ламаринени капаци. Плажната ивица е пуста без чадъри и шезлонги. По алеите се виждат само работници, които подменят тротоарни настилки и подрязват зелените площи. До 1-ви юни ще приключат ремонтните дейности, каза изпълният директор на акционерното дружество „Слънчев бряг“ Златко Димитров. „Правим това, което е необходимо за подготовката на инфраструктурата, правим профлактика на видеонаблюдението, подмяна на тротоари, разширяване на улици. Трябва да сме оптимисти относно дали ще има туристи. Важното е ние да вземем всички мерки, които са необходими за посрещането на туристи“, каза Димитров.

Няма туристи, няма клиенти, няма работа, оплакаха се таксиметровите шофьори. Без реклама и този сезон ще е провален, казаха те.

"Казаха, че сезонът се открива на 1-ви май, а „Слънчев бряг“ в момента е строителна площадка", възмущава се Венцислав Димов, който е собственик на едно от двете работещи заведения на централната алея. И според него ако не се засили рекламата на страната ни в чужбина-сезонът ще е провален.

Пуст и неугледен вид има Слънчев бряг в момента, а първите израелски туристи вече пристигнаха и са гости на малкото отворени хотели. Очакванията на собственици и хотелиери са след средата на месец юни курорта да се оживи, засега, обаче, няма мното причини за оптимизъм. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия