Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глоби по 5000 лева за митничари от "Лесово", искали пари от преминаващите

Снимка: БГНЕС

Апелативният спецсъд призна за виновни седем служители от митнически пункт "Лесово" за това, че от март до ноември 2014 година са искали пари - в левове и валута, от водачи на автомобили, преминаващи  през границата. Заради чистото им съдебно минало, те са били освободени от наказателна отговорност и глобени с по пет хиляди лева.

Според прокурора по делото Георги Мойсев, който е пледирал за осъдителни присъди, постигнатото е успех, защото на първа инстанция началникът на митническия пункт "Лесово" и шестимата митнически инспектори са били оправдани:

„Без значение е наложеното наказание, въпросът е неговата неотменимост! Важното е, че лицата са признати за виновни и се наложи наказание, каквото е предвидил законодателят. Ние може да искаме много тежки наказания, обществото също, най-вероятно, иска много по-тежки наказания, но законът предвижда това. Тази привилегия се прилага спрямо подсъдимите“.

Решението на Апелативния спецсъд е окончателно. С него са отнети в полза на държавата всички парични суми, намерени при ареста на седемте митнически служители.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени