Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикален триумф – концерт на Радиооркестъра в зала „България“

Министърът на културата проф. Велислав Минеков
Снимка: Здравко Петров, БНР

На 14 май Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин се завърна в зала „България“ с блестяща испанска програма. За участието си в концерта за първи път в България пристигна испанската звезда, един от най-добрите съвременни китаристи Рафаел Агире.

„Истински празник!“, „Магия“, „Фантастичен концерт!“, „Вълшебство!“, „Невероятна енергия и заряд!“ – отзивите на публиката не могат да опишат всички емоции, които препълват концертната зала в онази вечер. Интересът към събитието беше огромен и зала "България" не успя да поеме всички желаещи, поради ограничения на 50% капацитет.

Музикантите бяха приети възторжено от публиката, сред която имаше немалко почетни гости. Концерта посетиха министърът на културата проф. Велислав Минеков, посланикът на Кралство Испания в България Негово Превъзходителство г-н Алехандро Поланко Мата и генералният директор на БНР Андон Балтаков. 

В близките дни предстоят три ярки събития.
На 4 юни е концертът „Италия" с лека, лятна, свежа и романтична програма. Ще прозвучи Италианска симфония от Менделсон и един от най-популярните концерти на Паганини в изпълнение на харизматичния цигулар Марио Хосен.

На 18 юни – вечер на „Рапсодии" в зала „България". Глобалният медиен алианс ЕВРОРАДИО ще излъчи този концерт пред многомилионна аудитория в Европа, Азия и Америка. Ще имате уникалната възможност да станете свидетели на това събитие и да се насладите на една от най-цветните програми в сезона в изпълнение на един от най-добрите симфонични оркестри в страната.

На 2 юли ще се проведе дългоочакваният концерт „Москва-Черьомушки". За първи път в България ще прозвучи театралната музика на Шостакович към легендарните спектакли - оперетата „Москва-Черьомушки" и „Хамлет". Специален гост от Великобритания ще бъде блестящият виолончелист Александър Сомов. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна