Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две легенди на Манчестър Юн в Залата на славата в Англия

Кийн (вляво) и Кантона
Снимка: Pinterest

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн бе приет в Залата на славата на Висшата лига. Ирландецът е четвъртият неин член. По-рано през деня стана ясно, че бившият съотборник на Кийн на "Олд Трафорд" Ерик Кантона също е приет, а първите двама в новосъздадения център на футболната памет в Англия бяха Алън Ширър и Тиери Анри. 

Рой Кийн прекара над 12 години с екипа на Манчестър Юнайтед, в които записа 366 мача във Висшата лига с 39 гола и 33 асистенции. Той спечели седем пъти английския шампионат между 1993 и 2005 година, като бе капитан на славния отбор на "червените дяволи", постигнал единствения в историята на английския футбол требъл от титла, Шампионска лига и Купа на Англия през 1999 година. 

Кийн бе привлечен в Манчестър Юнайтед през 1993 година с рекорден за Великобритания за времето си транфер от Нотингам Форест, а от 1997 година, след отказването от футбола на Кантона, носи капитанската лента. 

Ерик Кантона облича фланелката на Манчестър Юнайтед през ноември 1992 година с трансфер от Лийдс. Французинът изведе “червените дяволи” към 4 титли в първите 5 сезона на Висшата лига (преди това Първа дивизия).



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна