Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната полиция ще следи дали зрелостниците нарушават закона

Снимка: Ани Петрова

Дванадесетокласниците се готвят за своите абитуриентски балове. От „Пътна полиция“ обявиха, че стриктно ще следят за нарушения от страна на зрелостниците в цялата страна. Екипите на МВР ще контролират за превишена скорост и излизане от прозорците на автомобилите. 

Мария Ботева от "Пътна полиция" обясни:

"Нашите екипи работят усилено, но не само през деня, а и вечерно време, което, акцентирам, като контрол над водачите, които управляват МПС-та след употреба на алкохол или като неправоспособни“.

За по-добър контрол ще бъдат използвани и камери, както и други технически средства. Вече са проведени и срещи с част от училищните ръководства.

"Ще се осигурява подпомагане на движението, особено там, където има образуване на колони. Осъществена е връзка с Регионалните управления на образованието по всички територии, в това число и с ръководствата на училищата, в които се организират празненства с абитуриенти за тяхното изпращане".

Начертани са и маршрутите на абитуриентите. Ако в момента на заснемането на нарушението провинилите се не бъдат санкционирани, това ще се случи на по-късен етап, обясниха от МВР.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна