Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама българи ще вдигат на световното за младежи в Ташкент

Христо Христов
Снимка: БФВТ

Двама български щангисти ще ни представят на световното първенство за младежи до 20-годишна възраст в Ташкент. Шампионатът в столицата на Узбекистан започва тази неделя и ще продължи до 31 май.

В кат.егория до 102 кг ще вдига Васил Маринов, той е представител на Клуб 100 войводи от Сливен с треньор Станимир Колев. 

Другият наш представител ще бъде Христо Христов в кат. 109 кг. Варненецът е от Клуб Титан и в Ташкент ще бъде воден от личния си треньор Живко Николов. 

Христов е един от четиримата наши щангисти, измежду които ще се определят двамата ни представители на олимпийските игри в Токио. Шампионатът в Ташкент е последната олимпийска квалификация, след която ще станат ясни участниците в японската столица.

В последния момент от състава отпадна Ангел Русев, поради болки в лакътя треньорският щаб начело с Иван Иванов прецени, че е по-добре да не се рискува с участието му, защото на него ще се разчита за световното за мъже. По различни причини отпаднаха още Иван Димов, Георги Йочев, Николай Стоичков и Коце Захаринов.

Васил Маринов и Христо Христов ще пътуват за Узбекистан в сряда, а състезанията в техните категории са насрочени за 30 май.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!