Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жан Виденов ще бъде организационен секретар на „Ляв съюз за чиста и свята република“

| обновено на 23.05.21 в 13:36
Жан Виденов
Снимка: БГНЕС

Бившият премиер Жан Виденов ще бъде организационен секретар на коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“, която ще участва на предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно на пресконференция, в която основният говорител бе Иван Атанасов - председател на партия „Лява алтернатива за България“.

„Левицата е разгромена и не е представена в Народното събрание, последното Народно събрание, съответстващо на броя на левите хора в България. Имаме шанс да разбием олигархично-компрадорския модел“, коментира Атанасов.

Самият Виденов не седна на масата с основните говорители. Помолен за коментар защо след четвърт век отново се завръща в политиката, Виденов посочи, че „никога не се е крил от нищо“. 

Обединението няма да се коалира с БСП. 

Коалиция „Ляв съюз за чиста и свята република“ представи днес приоритетите в програмата, с която ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 11 юли. 

Наскоро бившият премиер на България и бивш лидер на БСП обяви, че се връща в политиката, а партията му „Лява алтернатива“ ще бъде структурирана след 11 юни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени