Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Големите чистки в полицията не са най-доброто нещо

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Правилното решение е да се търси обединение - на принципа на обща програма и на принципа - лидерите, които са били причината за конфронтация, да направят крачка встрани“. Това каза пред БНР лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. 

Преди дни беше обявено, че ВМРО, „Воля“ и НФСБ ще се явят на парламентарните избори на 11 юли като коалиция „Българските патриоти“ и в нейните листи няма да участват лидерите на трите партии.

Каракачанов подчерта, че българската нация трябва да спре да се разделя и лидерите трябва да имат общи цели пред държавата:  

„А не всеки да започва от началото. От 32 години който дойде на власт и казва, че всичко преди него не струва и започва от нулата. Ама 32 години сме все на нулата. Нашата позиция за бъдещия парламент ще бъде - предлагаме 10 основни приоритета пред нацията, който ги споделя, готови сме да го подкрепим, не е казано, че ще влизаме в правителство с него. Основната цел на патриотичното ни обединение е да не допускаме ДПС във властта“. 

В предаването „Неделя 150“ Каракачанов заяви, че е съгласен с позицията на служебния кабинет по въпроса с Република Северна МакедонияСпоред него големите чистки в полицията не са най-доброто нещо, защото „това е специфична структура и има риск от демотивиране на личния състав“. 

„Смяната на директори на областните дирекции на полицията прилича на подготовка за предстоящите избори“.

От ВМРО, "Воля" и НФСБ обявиха по-рано тази седмица, че ще се явят на парламентарните избори на 11 юли като коалиция, наречена "Българските патриоти".

Лидерите на трите партии няма да участват в листите.

Пред БНР днес Красимир Каракачанов отрече твърденията, че коалицията непременно ще се коалира с ГЕРБ, ако влезе в следващия парламент.

Интервюто с Красимир Каракачанов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!