Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма да има местни локдауни в 8 района на Англия, засегнати най-силно от индийския Covid вариант

В осемте района в Англия, засегнати най-сериозно от индийския вариант на вируса, няма да има ограничения за пътувания и да бъдат налагани местни локдауни, както бе съобщено по-рано.

След като британското правителство промени разпоредбите си за тези 8 района, настъпи голямо объркване, защото в тях ставаше дума за забрана на пътуванията без основателни причини и за срещи на хора в затворени помещения. Заговори се за връщане на местните локдауни.

От правителството отрекоха твърденията, че налагат местни локдауни, а просто предупреждават хората да бъдат бдителни. Това доведе до спешна среща между представители на осемте района и представители на правителството.

След срещата районите излязоха с общо изявление, в което се казва:

„Срещнахме се официалните лица и потвърдихме, че няма ограничения за пътувания до и от нашите райони, няма местни локдауни“.

Те допълниха, че работят в посока към по-интензивно тестване и ваксиниране и оказване на помощ при случаите на самоизолация. Критиците на правителството заявиха, че в основата на възникналия хаос е липсата на адекватна комуникация на министрите с местните власти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна