Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите ни загубиха от Италия след тайбрек

България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Волейболистите от националния ни отбор загубиха от домакина Италия с 2:3 гейма (19:25, 25:20, 13:25, 25:23 и 12:15) в четвъртия си мач от турнира Лига на нациите в Римини. До момента нашите имат 1 успех и 3 поражения.

Нашите стартираха добре в срещата и поведоха с 6:4, но след това домакините отвърнаха с три поредни точки, с което обърнаха развоя - 7:6, а първото техническо прекъсване дойде при 8:6 за съперника. След него "скуадра адзура" продължи да доминира, да играе до-добре от нашите на блокада и поведе с 10:6, а второто прекъсване бе при 16:12. Надеждите за националите ни се върнаха след като успяхме да намалим до 15:17, но до края сериозни грешки при сервиса и при посрещането ни лишиха от възможността да търсим победата в първата част - краен резултат 25:19 за италианците.

Вторият гейм започна абсолютно равностойно, а две отлични блокади на Аспарухов и Парапунов доведоха до аванс за нашите - 5:3, в последствие при първото техническо прекъсване преднината ни пред обърканите италианци се увеличи - 8:5. Неубедителните изяви на домакините продължиха през втория гейм и разликата в точките растеше в наша полза - 16:13 при техническото прекъсване, 21:17 след това, за да може Аспарухов да доведе нещата до 24:20, а българите реализираха още първия си геймбол - 1:1.

Третата част бе много слаба за националите ни - италианците поведоха с 3:0, Силвано Пранди веднага взе прекъсване, но и то не помогна - 5:0. Домакините лесно печелеха точки, а в играта на българите нищо не вървеше. Стигна се до 11:3, като сериозната преднина на съперника ни се запази до края - в крайна сметка 25:13 и 2:1 гейма за домакините.

Селекционерът ни Пранди реши да остави в игра Сеганов, както и Светослав Иванов и в началото на четвъртия гейм. Нашите излезоха далеч по-мобилизирани в сравнения с предишната част, и играта отново бе равностойна, като съставът ни поведе при 5:4, а след това италианците стигнаха до 8:6 при техническото прекъсване. Разликата от две точки в тяхна полза се запази и до второто прекъсване - 16:14, но до края на частта националите ни стегнаха редиците и с прекрасни изпълнения на сервиз, които затрудниха италианското посрещане взеха важната четвърта част с 25:23.

В тайбрека българите отново загубиха концентрация, най-вече при изпълнението на началния удар, което се оказа решаващо за успеха на домакините - 15:12.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени