Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Сачева: Предизборната злоупотреба на санкциите по „Магнитски“ ще се увеличава

Вече година вървят опити за демонизиране на постигнатото, казва бившият социален министър

Деница Сачева води листата на ГЕРБ - СДС в Добрич
Снимка: БГНЕС

Апетитът за предизборна злоупотреба на санкциите по закона „Магнитски“ ще се увеличава все повече. Това мнение изрази в интервю за БНР Деница Сачева, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич и бивш министър на труда и социалната политика.

Много са борците с корупцията у нас, които шестват малко повече по медиите, но реалната борба с корупцията е по-трудна задача, посочи Сачева.

Вече повече от година вървят опити за демонизиране на постигнатото, заяви Деница Сачева в предаването „Преди всички“. По думите й тези опити обаче се сблъскват с конкретни факти.

„Амбицията да се критикува предишното правителство е толкова голяма, че на практика никой не иска да види фактите, каквито те са.“

Според Сачева ако поляризацията на обществото продължи, „моралната маска, че се борим със злото, в един момент ще се спука като балон“.

ГЕРБ не е в такава изолация, за каквато се твърди. Има много политики, в които бихме могли да намерим общ език, отбеляза Деница Сачева. Твърдият, традиционен електорат на ГЕРБ е доста мобилизиран от атаките, допълни тя. 

Дискусията по Плана за възстановяване и устойчивост добива гротесков характер, смята още Деница Сачева.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна