Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив започва международното изложение TRUCK EXPO

Снимката е илюстративна
Снимка: Pixabay

От днес до 12 юни на територията на Пловдивския панаир ще се проведе най- голямото международно изложение на тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2021. Проявата се организира за 4- ти път от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. Над 50 фирми ще вземат участие в изложението. Ще се представят над 100 бранда, в които има над 150 експоната. Това е й  най-голямото изложение, което заема площ от 12 хиляди квадратни метра.  То ще бъде открито от  Министъра на транспорта Георги Тодоров. Репортаж на Надежда Николова.

На изложението ще се представят производители на товарни автомобили, на ремаркета и полуремаркета, на хидравлични системи, на сервизно оборудване, резервни части, масла, гуми и други консумативи.

Развитието на технологиите в автомобилната индустрия е показано в областта на ефективността, безопасността, опазването на околната среда и на шофьорския комфорт, казва Георги Загоров от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България. Той допълва, че, за да се гарантира безопасността при пътуване на камионите, се въвеждат все повече системи от различни нива на автономност:

"Системи за следене на лентата, за спиране или намаляне автоматично, системи за мъртва точка за обкръжаващата среда на камиона, където пътува, особено в градовете - всички системи, които могат да предоставят безопасност и на водача, и на другите участници в движението, било то пешеходци или автомобилисти".

Заради ограниченията, предизвикани от Covid пандемията за миналата година от бранша отчитат спад на продажбите на камиони с около 28-30%. През тази година лекото оживление на световната икономика се отразява благоприятно на бранша, но остава проблемът с производството на чипове, необходими за електрониката на автомобилите и това бави производството на камиони.

Откриването е в 11 ч. ред Палата № 6 на пловдивския панаир. По време на проявата е предвидено и провеждане на състезаниепо икономично и ефективно шофиране. Предвидени са й награди за най-добрите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна