Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Кюстендил протестират срещу изсичането на дървета

Ново недоволство срещу изсичане на дървета в централната част на Кюстендил зрее в града, а недоволните готвят протести. Причината е изрязването на дървета пред художествената галерия в Кюстендил в последните дни.

Местни се противопоставят срещу изсичането на здрави, според тях, дървета и упрекват общинската управа, която през миналата година нае специализирана фирма за обследване на зеленината на града. В резултат бяха изсечени десетки дървета в центъра на Кюстендил.

"Има комисия и всяко едно дърво е обследвано. Премахват се само опасни дървета, каза за Радио Благоевград кметът на Кюстендил Петър Паунов.

"Ние нямаме интерес да режем дървета. Нарязаните дървета пред галерията ще се ползват по време на пленери на студенти от художествената академия", обясни Паунов.

Кметът призна, че има проблем с извозването на битовите отпадъци в община Кюстендил. "Имаме проблем с техниката, автомобилите се чупят. Колегите работят на две смени, за да наваксаме. Ще правим заявки за нови автомобили, но търсим ресурс, защото един нов автомобил е на цена от 300 000 лв.", каза още Паунов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна