Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов: Има клубове, които искат промяна, но има и такива, които ги е страх

Снимка: БГНЕС

"Проблемите на клубовете в различните части на страната се припокриват, те са едни и същи. И има такива, по-голямата част, които искат промяна. Но за съжаление има и такива, които ги е страх. Въпреки че аз не знам от какво може да ги е страх. Те обаче са под влияние, под някаква зависимост от всички неща, които им се дават - топки, мрежи, чорапи. Надявам се те да разберат, че това е един вид робство, модерно робство". Това заяви в интервю за Радио Стара Загора бившият национал и кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов. 

"Лесно можех да избера да не идвам и да обясня по телефона какво да се направи. Но за мен е важно уважението към тези хора, надявам се то да ми се върне и да го получа обратно като му дойде времето. Вече две години и половина съм извън футбола, починах си, но и видях, осъзнах, че сега е времето за промяна. Това е личният ми мотив да се кандидатирам. Разбира се аз сам не мога да направя нищо. Затова се надявам отборите да проумеят, че силата е в тях", допълни Димитър Бербатов. 

Още за ситуацията в родния футбол чуйте в прикачения звуков файл

Бившият нападател коментира и представянето на националния отбор, и започващото утре европейско първенство по футбол. "За нас е престиж да играем с Франция, трупаме опит. Да, загубихме, но момчетата се стараха. Ако се стараят по този начин, мисля че всичко ще е наред. Кога ще се класираме на голям форум и как ще изградим отбор обаче е много дълга тема и процес. Ако тръгнем сега да го правим и работим с децата, резултата ще се види след 5-10 години", обясни той. 

"Моят фаворит на европейското първенство е Англия. Играл съм дълги години там и няма как да не кажа Англия. Имат много добър състав, вече дали могат да направят отбор - ако се справят, ще е супер и ще успеят", коментира бившият играч на "Тотнъм", "Фулъм" и "Манчестър Юнайтед"

Повече за националния отбор, за отказа да играе за България и талантите, с които работи във фондацията си чуйте в звуковия файл

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени