Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джоузеф Диксън ще строи стадион и мол, Стоилов е първи избор за треньор на Левски

Джоузеф Диксън
Снимка: БГНЕС

Заявилият интерес да инвестира в ПФК Левски Джоузеф Диксън даде пресконференция на стадион "Георги Аспарухов". На нея трябваше да присъства и мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, но той не се появи пред медиите.

„От около шест месеца преговаряме. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Общо погледнато, състоянието на спорта в Европа в източната ѝ част показва така, че този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства не само в построяването на нов стадион, а и на търговски център. Причината за това е, че гледаме на тази инвестиция в дългосрочен план и този футболен клуб да може сам да се издържа. Независимо дали аз съм собственик или някой друг искам да се изкарват средства без да е необходимо инвеститор да влага непрестанно пари и смятам, че това е добре. Не представлявам никого”, заяви Диксън.

„Причината да получа такава значителна доза финансиране е редицата успешни проекти, които съм имал в САЩ. Именно оттам са готови да ме подкрепят финансово. Трябва да може целия футболен клуб да се самоиздържа. Американските финансови институции няма да дадат 250 милиона долара за проект, в който ще се инвестира и без да се знае кой стои зад него. Вече съм представил необходимата банкова гаранция", допълни бизнесменът.

Той добави, че Станимир Стоилов е първият избор за треньор на Левски. 

Диксън потвърди, че Благой Георгиев му е разказал, че "сините" са най-популярния клуб в България и има най-лоялните фенове.

От страна на футболния клуб са получили доказателства за инвестициите, но англичанинът не пожела да ги конкретизира заради споразуменията за конфиденциалност.

"Нормално е да има опасения Думите нямат толкова значение, колкото действията. Обсъждал съм тези въпроси и с държавата и имам нужната подкрепа", заключи Диксън.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна