Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РДНСК:

Не са открити разрешения за строеж и ремонти на обекти около УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Снимка: БГНЕС

Не са открити проекти и разрешение за строеж за извършените строителни дейности и ремонти за търговските обекти на бул. „Иван Гешов“ в София, където през февруари от токов удар почина 16-годишно момче. Това съобщават на столичната РДНСК. 

Направено е запитване до кмета Йорданка Фандъкова за документацията, въз основа на която е направен ремонт на булеварда, а проверката на строителния контрол ще продължи, след като получи изисканата информация. 

Прокуратурата разследва смъртта на детето, убито от ток на столичен булевард

Нито една институция не пое отговорност за смъртта на 16-годишното момче, всички започнаха проверки

Нарушения в 5 обекта в района на смъртоносния инцидент на бул. „Иван Гешов“ 

В РДНСК - София е постъпило писмо от главния архитект на СО, че в отдел „Архивно обслужване и дигитален архив“ при НАГ - Столична община не са открити одобрени проекти и разрешения за строеж за извършени строителни дейности и ремонти в района на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ на бул. „Акад. Иван Гешов“ в участъка между бул. „България“ и ул. „Св. Георги Софийски“ (в т. ч. ремонт на светофарна уредба). Изключение прави издадено разрешение за строеж от 20.07.2006 г. за обект: „Преасфалтиране на бул. „Акад. Иван Гешов“ до ул. „Св. Георги Софийски“ и подмяна на уличен водопровод по източното платно от ул. „Григор Начевич“ до съществуващ водопровод“. 

РДНСК - София е изискала от Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, и дирекция „Управление и анализ на трафика“ - СО данни за извършени от Столична община строителни и монтажни дейности в периода 2013 г. - 2021 г. на тротоар, велоалея, светофарна уредба на бул. „Акад. Иван Гешов“ пред УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. След като РДНСК - София получи изисканата информация ще предприеме съответни действия в рамките на вменените по ЗУТ компетентности и правомощия, информират от ДНСК. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени