Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболен национал подписа в Италия

Денис Карягин
Снимка: .bgvolleyball.com

Волейболният национал Денис Карягин официално бе представен като ново попълнение на италианския елитен Веро Волей (Монца).

18-годишният талант на шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) в момента е с националния отбор на България в италианския град Римини за срещите от турнира Лига на нациите в Римини. През последните три сезона той игра за тима от Бургас, а сега за първи път ще се изявява в топ първенство като италианската Суперлига, считана за най-силния волейболен шампионат в света. Монца завърши на четвърта позиция през миналия сезон и през следващия ще играе в евротурнира за Купата на CEV.

"Избрах Монца, защото играе в най-хубавия шампионат в света. Мисля, че това ще бъде важна крачка в кариерата ми и нямам търпение да започна това ново приключение. Говорих с Валентин Братоев, който ми каза много хубави неща за Веро Волей. Обясни ми, че е сериозен и амбициозен клуб с много високо ниво на организация. Затова се радвам, че вече съм част от него. Мисля, че силните ми страни са в атака и на блокада. Надявам се да бъда здрав и да покажа най-доброто от себе си с екипа на Монца", сподели Карягин пред клубния сайт на новия си отбор.

"Денис е много талантлив играч. Той има отлични физически и технически качества, но преди всичко се учи много бързо, като се адаптира веднага към нивото, където се намира. Въпреки, че вече е част от мъжкия национален отбор на България, с който се състезава във ВНЛ, той има значителни възможности за израстване. Сигурни сме, че той ще може да израстване и да подобрява играта си, поставяйки се в услуга на отбора в такова трудно първенство като италианското", заяви пък спортният директор на Монца Клаудио Бонати.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени