Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Върховният съд в Бразилия разреши Копа Америка

Копа Америка започва на 13 юни с мача Бразилия - Венецуела.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бразилският Върховен съд реши, че страната може да приеме Копа Америка независимо от пандемията от коронавирус, давайки зелена светлина за провеждането на футболната надпревара.

Шестима от 11-те съдии гласуваха срещу ищците, които бяха против провеждането на турнира поради големия риск от заразяване с коронавирус във втората по смъртност страна в света. Въпреки това, съревнованието ще се проведе в Бразилия между 13 юни и 10 юли.

Припомняме, че Аржентина и Колумбия бяха определени за съдомакини на надпреварата – за първи път в историята на Копа Америка, турнирът щеше да се проведе в две страни. И двата домакина обаче отпаднаха от сметките поради различни причини – първо, Колумбия бе оттеглена поради гражданските протести в страната, а впоследствие същата съдба сполетя и Аржентина поради скок на заразените с новия вирус.

Бразилия прие домакинството на надпреварата, но се появи напрежение в страната с искане за отмяна от страна на населението. Появиха се и информации, че играчите на бразилците ще бойкотират Копа Америка, но в крайна сметка страната ще приеме съревнованието. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна