Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тромпетистът Мирослав Петков - с концерт и майсторски клас в София

2
Снимка: Melodi Kayis
Вече пет сезона варненецът е първи тромпетист на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам. Наред с това той преподава в консерваторията на нидерландската столица, изнася концерти и дава майсторски класове. 


По идея на Мила Павлова - артистичен директор на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща" в Пловдив и новия столичен "МузикАртисимо Фест", Мирослав Петков ще изнесе първия си рецитал в дуо със забележителната пианистка Виктория Василенко, която също като него има солидно европейско образование и колекция от награди от престижни конкурси. Концертът е на 12 юни от 19 часа в Софийска градска художествена галерия.

Наред с тази дългоочаквана среща с българската публика, Мирослав Петков ще има възможност да поработи и със студенти в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" - като част от отбелязването на 100-годишнината на учебното заведение.

Интересни подробности за програмата на рецитала в събота и за вълнението да бъде отново на родна сцена Мирослав Петков сподели в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна