Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция ще приема туристи и с бърз Covid тест, решава до дни

Плаж в Каратона, Пелопонес, Гърция, 14 май 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

До дни Гърция ще започне да приема туристи и с бърз тест за коронавирус.  От утре властите позволиха музика в заведенията, отварят и нощните барове на закрито.

До края на месеца остава вечерният час от 1.30 след полунощ до 5.00 часа сутринта, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Цената на изисквания в момента PCR  тест е висока за туристите от Балканите, коментират гръцките медии, които всеки петък излъчват репортажи от граничния пункт "Промахон", където туристите чакат с часове.

Днес гръцкият министър на туризма Теохарис каза пред държавната телевизия НЕТ:

"Миналата седмица обсъдихме със специалистите от Националния щаб за контрол на коронавируса и се споразумяхме да приемаме туристи и с бърз rapid тест. Очаква се в следващите дни промяната да бъде публикувана в Държавен вестник и влиза в сила."

По отношение на "зелените коридори" само за ваксинирани министър Теохарис подчерта, че се обсъжда тази възможност, но всички пътуващи в колата трябва да са със сертификат, което е неудобно за родители с деца.

Областният управител на Северна Гърция настоя пред правителството всички сухопътни гранични пунктове да се отворят и да работят денонощно.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна