Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Руско-американските отношения са в най-ниската си точка през последните години

| обновено на 12.06.21 в 19:33
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През последните години отношенията между Русия и Съединените щати достигнаха най-ниската си точка. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за американската телевизия Ен Би Си.

Президентът Путин се изказа ласкаво за бившия американски държавен глава Доналд Тръмп като го нарече талантлив човек и ярка личност. Според Путин това, по което се различават предишният и настоящият президент на Съединените щати е политическият опит:

"Президентът Байдън, разбира се, кардинално се различава от Тръмп, защото е професионалист. Почти през целия си съзнателен живот той се занимава с политика".  

В телевизионно интервю през март Джо Байдън отговори утвърдително на въпроса дали смята Владимир Путин за убиец. По този повод руският президент заяви, че през годините е свикнал с всякакви атаки по различни поводи и от различни страни: 

"Чувал съм десетки подобни обвинения. Особено по време на нашата борба с тероризма в Северен Казказ. В същото време винаги съм се ръководил от интересите на руската държава и руския народ".  

Ен Би Си нюз ще излъчи пълната версия на интервюто с Владимир Путин на 14 юни. На 16-и той ще се срещне в Женева с американския си колега Доналд Тръмп.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени