Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Василева: Бъдещето ми в художествената гимнастика е като ръководител


„Много се радвам, че съм на родна земя. Много ми е приятно, че не са ме забравили, защото от няколко дни ми се обаждат приятели и колеги, с които съм работила. Много се радвам, че първенството е във Варна. Много обичам Варна като град и изобщо варненската художествена гимнастика. Беше много хубава стъпка от страна на Българската федерация да даде на Варна това домакинство“, това заяви специално за БНР Мариана Василева – главният треньор на националния отбор по художествена гимнастика на Азербайджан.


Път в кариерата й даде великата  Нешка Робева, като я изтегли от Търговище в "Левски". Василева доказа  качествата си и като наставник на българския национален ансамбъл  (девойки). Сега тя живее в Баку със съпруга си и с двете си дъщери.

„Аз съм много доволна от представянето на момичетата. Бяха великолепни. Форматът на състезанието е добър. Времето ще покаже дали е удачен“, сподели Василева и допълни:


„Нормално е да има приемственост. Аз имам много голям опит не само като треньор, но и като ръководител и смятам, че това е моето бъдеще. Надявам се да се занимавам и с моето хоби – да поставям съчетания. Много се радвам, че Сияна продължава по стъпките ми. Това не беше нейно желание, аз настоях малко повече, защото виждам, че има талант. Когато Господ ти дава нещо, не трябва да се съпротивляваш. Радвам се, че успехите дойдоха веднага, защото това ще я убеди, че тя е необходима за гимнастиката“


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени