Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Боряна Калейн: Надявам се да повторя този успех на 7 август

 "Емоциите са невероятни, много съм щастлива за този успех, който не е само мой, а на целия екип, който работи с мен и на който съм много благодарна. Имаше лека промяна в начина, по който се загрях днес. Както всички видяхте беше с много по-добър резултат. Осъзнавам, че това е исторически медал. Но това не само мой успех, а е успех на абсолютно всички хора, които работят с мен", сподели Боряна Калейн след като спечели исторически сребърен медал в многобоя на европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Двореца на културата и спорта във Варна.

"Всичко беше трудно днес, нямаше съчетание, преди което да не ми бъде леко напрегнато, тъй като осъзнавах каква отговорност е това състезание, че многобоят ми е много важен. Но се справих с напрежението, успях да се концентрирам и резултатът е безкрайно добър. Аз си вярвам, че мога. Предните два дни все още не съм направила анализ какво се случи, но предстои да се направи. Определено утре трябва да играя по този начин, че даже и малко по-добре", добави гимнастичката.


"Опитах се да се абстрахирам, да не виждам никой, да не виждам оценки и по време на съчетанието да сме само аз и уреда. Не съм си следила оценките, нито моите, нито на другите състезателки. Молех се трудът ми да бъде възнаграден и се радвам, че така се случи.  Радвам се, че успех да взема този медал, но това е просто едно състезание. Това е последно състезание, в което всички най-големи сили сме в пряка конкуренция. Радвам се, че завърши по този начин, но се надявам да го повторя и на 7 август, когато ми е най-важното състезание. Надявам се в Токио да играя по този концентриран начин, пък каквото стане. Аз трябва да си свърша работата", коментира още европейската ни вицешампионка.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна