Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин Тасева: За всяко съчетание излизам смело, просто нямам какво да губя

"Въпреки грешките се справих доста добре. Излязох с увереност, смела, видя се в съчетанията, не спестих нито един елемент. Да, допуснах грешка, но тя се казва детска грешка. Децата правят така - изиграва съчетание и на финала уреда е паднал. Това ще си напомня за утре, да изчакам докрай съчетанието да е свършило. Но смятам, че не съм играла до този момент толкова силно и смело", каза Тасева след многобоя, в който зае 7-то място.

"На обръч темпото ме натисна на финала и оттам прибързала реакция, секунда липса на концентрация. Всеки ден, всяко съчетание става все по-добре и благодаря на всички хора, които са в залата и ни подкрепят. Много е приятно. Върнаха ми се емоциите и хубавото чувство на предните години преди пандемията. Наистина е много приятно", добави гимнастичката.


"Очаквам утре да играя без грешка, за всяко съчетание излизам смело, просто нямам какво да губя. Най-много да спечеля. Аз и днес рискувах, аз нямам друг шанс. Ако не рискувам, направих абсолютно всичко, което имам заложено. Просто излизам да изиграя съчетанията си така, както съм ги тренирала. Няма смисъл да се пести, ако спестим един елемент оценката веднага се намалява. Конкуренцията е наистина с доста сложни съчетания", завърши Тасева. „

Утре Катрин Тасева ще играе на финалите на всичките четири уреда.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна