Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финландия поднесе изненадата досега на Евро 2020

Дания - Финландия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Финландия поднесе първата изненада на Европейското първенство по футбол, след като победи в Копенхаген състава на домакините от Дания с 1:0, след драматичните събития в края на първото полувреме, когато Кристиян Ериксен се строполи в безсъзнание на земята и се наложи медицинския екип да го реанимира на терена.

След около час и половина прекъсване, докато се очакваха новини за състоянието на Ериксен, играта беше подновена. Доигра се оставащото от първото полувреме и след само 5 минути прекъсване съдията даде старт на второто.

Съвсем очаквано датчаните през цялото време демонстрираха игрово надмощие над дебютантите на европейски финали, но в 60-ата минута след грешка в защитата Йоел Похянпало отбеляза с глава за 1:0 в полза на финландците.

Усилията на домакините доведоха до твърда игра в наказателното поле и дузпа, която Пиер-Емил Хьойберг изпълни неубедително и пропусна възможността за изравяване на резултата.

До края на срещата късметът на няколко пъти се усмихна на финландците като най-близо до изравнителен гол се стигна в 87-ата минута, когато Храдецки изпусна топката, но и този път резултата остана непроменен.

До завършването на мача информацията за Кристиян Ериксен е, че е в съзнание и в стабилно състояние под лекарско наблюдение в болница.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени