Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин обяви очакванията си от срещата с Байдън

Руският президент Владимир Путин в резиденцияята си "Ново Огарьово" - 22 март 2021, обяснява ползите от ваксинирането
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължаването на руско-американския Договор за ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия е проява на професионализъм от стана на американския президент Джо Байдън. Това заяви в телевизионно интервю президентът на Русия Владимир Путин.

Владимир Путин изрази надежда, че личната му среща с Джо Байдън на 16 юни в Женева ще създаде условия за възобновяване на руско-американския диалог по въпросите от взаимен интерес. По думите му това са стратегическата стабилност и контролът на въоръженията, регионалните конфликти, глобалните екологични проблеми и икономиката:

"Има за какво да говорим. Има общи теми. Ако след срещата създадем механизми за работа по всички тези направления, струва ми се, че това вече би било добре и бихме могли да кажем, че срещата не е била напразна". 

Путин посочи, че Русия е готова да предава на Съединените щати киберпрестъпници, ако бъде подписано съответното споразумение и американската страна поеме същите ангажименти.

"Въпросът с киберсигурността е един от най-важните днес, защото изключването на цели системи води до много тежки последици, а се оказва, че това е възможно", каза руският президент. 

В Женева Владимир Путин и Джо Байдън ще се срещнат за първи път в качеството си на президенти на Русия и на Съединените щати. Ще припомня, че двамата имаха среща в Москва през 2011г. година, когато Байдън беше вицепрезидент, а Путин – министър-председател.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени