Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РИК-Хасково заличи регистрацията на кандидата за народен представител Станимир Стоянов

Районната избирателна комисия - Хасково заличи регистрацията на кандидата за народен представител Станимир Стоянов, представител на коалиция, която ще участва в парламентарните избори на 11 юли.

Причината за оттеглянето от изборната надпревара Стоянов обясни с публикация, в която се твърди, че има криминално минало.

В заявлението, подадено до Районната избирателна комисия в Хасково, Станимир Стоянов не е посочил причините за отказа от регистрация, уточниха от комисията.

Станимир Стоянов обясни за БНР, че се оттегля от участие в тези избори, за да не пречи на коалицията, която представляваше до вчера.

Той показа свидетелство за съдимост, в което се удостоверява, че не е осъждан.

"Срещу мен се проведе едно мероприятие, целящо да ме дискредитира, както мен, така и коалицията, част от която съм. Изнесеното в публичното пространство няма нищо общо с реалността, за което аз ще предявя съответните съдебни искове, за да докажа думите си".

Коалицията е подала жалба до РИК - Хасково за неспазване на правилата в предизборната кампания като уточнява, че така се уронва достойнството и доброто име на бившия вече кандидат и така се уронва достойнството и доброто име на бившия вече кандидат и целта е, да бъде дискредитирана кампанията им.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна