Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чехия смълча Шотландия, Шик с гола на сезона

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чехия стартира успешно участието си на Европейското първенство по футбол, след като надигра Шотландия с 2:0 в двубой от група D на шампионата. Големият герой за гостите беше Патрик Шик, който реализира и двата гола.

Пред около 12 000 зрители на „Хемпдън Парк“, британците, които играеха на своя първи голям международен форум от 1998-а насам и на първо европейско първенство от 1996-а насам, стартираха по-активно срещата, но първият точен удар бе на сметката на нападателя на Байер Леверкузен Патрик Шик, който предизвика добра намеса на Дейвид Маршал.

Възпитаниците на Стив Кларк отвърнаха на предизвикателството, след като Линдън Дайкс засече центриране на капитана Анди Робъртсън, но топката мина встрани. В края на полувремето чехите нанесоха своя удар чрез Шик. Офанзивният футболист реализира след асистенция на десния бек на Уест Хем Владимир Цуфал. Малко след началото на втората част Чехия до огромна степен сложи точка на спора след второто попадение на Шик. То е ранен претендент за Гол на турнира, след като нападателят прехвърли вратаря от голяма дистанция.

До края не паднаха нови попадения и така чехите стартираха с ценни три точки. Тимът поведе в групата след минималния успех на фаворита Англия над Хърватия с 1:0 в неделя. В следващите мачове от група D Англия играе с Шотландия, а Хърватия с Чехия.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени