Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Минеков е получил сигнали за корупция в НИНКН

Снимка: Радио Пловдив

Сигнали за корупция, свързани с недвижимите паметници на културата в Пловдив, е получил културният министър Велислав Минеков. Това обяви той след церемонията по връчването на националните награди „Христо Г. Данов“ в Дановата къща в Пловдив.

Сигнали за недвижимо културно наследство са в количество, което не мога да насмогна... И от Пловдив. Проблеми с реставрации предимно, с имоти, които са затънали в очакване за решение, за становище...“ – заяви министър Минеков.

Проблемът е, че Институтът за културно наследство беше унищожен през годините – напълно съзнателно с цел корупция. Но не са корумпирани служителите в НИНКН, а този който даваше последния подпис. Спомнете си кои са били те“ -  категоричен бе министърът.

Министър Минеков обяви, че сигнали и жалби по недвижимо културно наследство получава на бюрото си по 30-40 на ден. Той съобщи, че ще сезира за нарушенията европейската прокуратура, защото не разчита на българската.

Министър Минеков връчи награда „Христо Г. Данов“ на 90-годишния пловдивски писател Георги Стоянов, който бе обявмен за „певец на Тракия и пловдивския край“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!