Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смениха директора на ОДМВР - Шумен

7
Снимка: Радио Шумен

Досегашният ръководител на ОДМВР - Шумен старши комисар Ялчън Расим е преназначен на друга длъжност в системата на МВР със заповед на министър Бойко Рашков. Той става началник сектор „Специални тактически действия“. В 10 ч. тази сутрин бившият полицейски шеф лично посрещна новия директор на Областната дирекция на МВР в Шумен. Това е ст. комисар Владислав Мишев от София. 

Да представи новия шеф от София днес пристигна и зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов.

Владислав Мишев е на 51 години, женен, с три деца. Работи в системата на МВР от 1994 година. Професионалната му дейност започва като младши районен инспектор. В годините заема различни изпълнителски и ръководни длъжности. Работил е в Дирекция „Инспекторат“, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР.  От 2018 година досега е бил  началник на сектор „Оперативно противодействие на контрабандата“ в отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ при ГД „Гранична полиция“. Награждаван е многократно за професионалната си дейност.

„Както виждате, рокадата с предишния директор Ялчън Расим е налице. Аз съм сам, идвам сам и разчитам изцяло на екипа и то основно, защото е постигнато досега много, резултатите са добри“, заяви новият директор на Областната дирекция на МВР Владислав Мишев.

"Аз оглавих дирекцията през 2015-а и тогава си поставих 2 цели. Първо, да върнем доверието на хората в нас и мисля, че това го постигнахме. Аз съм с гордо вдигната глава, защото не оставихме неразкрито нито едно тежко криминално престъпление в област Шумен. Другата цел бе подобряване на битовите условия на служителите в областната дирекция. Мисля, че и това постигнахме”, каза бившият директор Ялчън Расим.
Той благодари на своите колеги, а новият директор обеща да не прави чистки в дирекцията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия